Leer op trap - cognac kleur

Leren treden met verlichting

Project: Dichte trap met leder met Vintage Used kwaliteit in cognac kleur. Bij deze dichte trap in Sliedrecht hebben we alleen de treden bekleedt met leer en niet de stootborden. Op de voorkanten zijn wel met onze speciale profielen gemonteerd met hierin ook een strook leer. De zware kwaliteit tuigleer die wij gebruiken is ongeveer 3 mm dik, deze kan niet zomaar om de voorkant heen worden gevouwen. Er zijn andere trapbekleders die een dunnere soort leer gebruiken ( van ongeveer 1,5 – 1,8 mm dik) , deze is wel gewoon makkelijk om de tree heen te verwerken. Heel de trap kan dan in principe worden ingepakt met leer. Deze kwaliteit leer is natuurlijk goedkoper dan het dikke tuigleer dat wij gebruiken. Ook zijn de kosten een stuk lager: de trap kan sneller worden gelegd waardoor arbeidskosten ook aanzienlijk lager zullen zijn.

Kosten van leer op trap

Kosten van leren trapbekleding van methode van inpakken wordt al aangeboden vanaf 1750 euro, dit is dan voor een dichte trap met 12,13 treden. Voor de methode die wij gebruiken: leren trap met monteren van profielen aan de voorzijde, zijn de kosten dus wel hoger. Wij geloven niet dat de methode van geheel inpakken met dunner leer een lange levensduur zal hebben. Bij die methode zal de trap ook gladder en dus minder veilig zijn (met name bij kleine kinderen).

Leren trap met trapverlichting

Leren trap met trapverlichting geeft de trap een nog mooiere uitstraling. Onze speciale ledprofielen zijn dimbaar en op verschillende manieren te besturen:

  • Trapverlichting met afstandsbediening.
  • Trapverlichting met wanddimmmers.
  • Trapverlichting via Wifi bedienen.
  • Trapverlichting bedienen met Hue app (Zigbee controller).

Verlichting kan alleen bij dichte trappen worden gemonteerd en er moet dus de mogelijkheid zijn om bij de onderkant van de trap te kunnen om de verlichtingsset aan te kunnen sluiten. Door het gebruik van profielen wordt het licht mooi diffuus verdeeld over de treden en zie je de ledlampjes niet direct schijnen.

Je kunt zo dus ook ’s avonds genieten van je leren kunstwerk 😉