leren trapbekleding open trap

Leren trapbekleding open trap

Project: Open trap bekleden met de Nevada grey turtle print. Bij deze open trap in Woerden hebben wel de onder- en bovenkant uit 1 stuk leer gelegd. Aan de voorkanten zijn er half ronde latten gemonteerd, hierdoor wordt het leder niet gevouwen maar krijgt het een mooie ronding. Dit voorkomt ook slijtage tov scherpe hoeken. Leren trapbekleding open trap is dus echt ons specialisme.

Omdat de klant het liefst alleen maar leer wilde zien (en geen profielen), hebben we op de achterkant een strook leer aangebracht. Zo wordt de open trap totaal ingepakt met leer. Een methode die met leren traprenovatie ( zoals bv Upstairs ) eigenlijk onmogelijk is.

Het leer dat we op deze trap hebben gebruikt is met de Turtle print, dit houdt in dat het tuigleer wordt gedrukt met een schildpad motief, dit zorgt voor een stoer uiterlijk.

 

Leren trapbekleding open trap  (met profielen)

We kunnen een open trap ook op een andere manieren bekleden. Bij een open trap kunnen we ook onze speciale profielen gebruiken. Hierbij monteren we een profiel aan de voorkant van de trede en ook een profiel aan de achterkant. Hierdoor wordt het leer op de trap ingesloten door profielen. In deze profielen komt dan ook weer een strook leer, waardoor het profiel helemaal niet opvalt. De bovenkant van het profiel voorkomt dat de leren trapbekleding kan gaan slijten.

 

Open trap met leer (alleen bovenkant)

De goedkoopste manier om een open trap met leer te bekleden is om alleen de bovenkanten met leer te bekleden, aan de voorkant komt dan wel ons speciale profiel die zorgt voor bescherming van het leer en zorgt ook voor meer grip. De onderkanten en achterkanten van de open trap worden dan geschilderd. De kosten voor de leren trapbekleding worden dus een stuk lager, maar er zal wel eerst een deel van de trap moeten worden geschilderd.

Als je kiest voor een zwarte leren trapbekleding (met bv croco print) en de onder- en achterkanten worden zwart geschilderd, dan zie je bijna niet dat er alleen leer op de bovenkanten zit.